Vad är IPTV och hur det fungerar

När det gäller högkvalitativ och prisvärd TV, kommer människor ofta över förkortningen IPTV. Det står för Internet Protocol Television, som på ryska betyder “TV över Internetprotokollet”.således, när det gäller sverigeiptv, behöver en person inte oroa sig för att köpa dyr utrustning i form av en antenn eller parabolantenn.

Det är nog att ha en Internetanslutning som gör att du kan spela innehållet i sin helhet och i hög kvalitet. Förväxla inte IPTV med annan teknik som använder Internet. Till exempel strömmande video och OTT. Dessa är typer av Internet-TV som fungerar helt annorlunda jämfört med iptv24.

Du kan titta på IPTV från alla enheter som har tillgång till Internet. Detta kan vara en dator, bärbar dator, surfplatta, smartphone och, naturligtvis, TV. Att ha tillgång till det globala nätverket är det viktigaste villkoret, som dock ligger i anslutning till andra krav.

Vi kommer att berätta om dem senare. Det är värt att markera flera av de mest populära underarterna av IPTV: VoD( video on demand); tidsförskjuten TV; TV på efterfrågan; Live-tv. Den första typen avser olika strömmande plattformar.

Till exempel IVI, MEGOGO och Okko. Det här är online-biograferna som låter dig titta på filmer, tv-serier och andra program vid den lämpligaste tiden. Faktum är att VoD inte har något att göra med online-TV, eftersom användaren tittar på en inspelning, inte en direktsändning. Tidsförskjuten TV är en liknande teknik, men det fungerar redan med vanliga kanaler. Dess särdrag ligger i det faktum att strömmen är lite bakom realtid. Med andra ord laddas videon och ljudet först, och sedan blir bilden tillgänglig för användaren om 1-2 minuter.

TV på begäran är densamma som VoD, men det betyder inte en video i form av en Film eller TV-serie, men en inspelning av sändningen av en viss kanal. Till exempel, när du tittar på gårdagens sändning av ditt favoritprogram via Internet.

slutligen, Live TV är den typ av online-innehåll som människor ofta har i åtanke när de talar om tvip24. Detta är en direktsändning av en viss kanal, som spelas i realtid och utan dröjsmål. Även när du tittar på IPTV på principen om Live-TV, kommer bilden att försenas under en tid i förhållande till sändningen via kabel eller satellit-TV. Dessa är funktionerna i TV över Internet. Innan du beskriver i detalj hur du konfigurerar IPTV, samt att notera alla fördelar och nackdelar, är det nödvändigt att göra en viktig förtydligande om den aktuella tekniken.

Det är ofta förvirrat med andra sätt att titta på TV. Till exempel när du börjar sända en kanal från en officiell webbplats eller resurs som Yandex. Om du inte tittar på IPTV tittar du på strömmande video. Detsamma gäller för den mycket populära interaktiva TV-tjänsten Rostelecom och någon annan leverantör. Allt detta liknar IPTV, men det fungerar på en helt annan princip. Att titta på IPTV innebär att organisera en gratis sändning utan att behöva betala en abonnemangsavgift eller prenumerera För att visa innehållet live. Det visar sig att detta är ett “pirat” sätt att organisera visning, när en bild av en eller flera tv-kanaler övergår.