Ska man använda tandblekning?

Praktiskt taget varje person som vill lysa upp sitt leende kan vinna på tandblekning. Patienter med tänder som är missfärgade på grund av ålder, röker cigaretter eller olika andra yttre missfärgningsaspekter är utmärkta kandidater för tandblekning. Studie visar att tandblekning är helt effektiv hos mer än 78% av människorna. Då blekning av tänder återstår att växa i överklagande, fortsätter forskningsstudien direkt till alla typer av blekningssystem.

Tandblekning är inte oåterkallelig och fungerar genom att bli av med de organiska produkterna i emaljen genom att göra dem flytande med ett peroxidderivat. Dessutom är tandblekning bara effektiv om det finns mycket emalj.

Det finns två principiella typer av tandblekning: professionell blekning och tandblekning.

Professionella Pearly Whites Lightening

Den mest effektiva och bästa tekniken för tandblekning är den tandläkare som övervakas. För det första kommer tandläkaren säkert att ta reda på om du är en kandidat för tandblekning samt vilken typ av blekningssystem som skulle ge de allra bästa resultaten. Tandläkaren bör dessutom diskutera vad du direkt kan förvänta dig för din privata situation. Innan tänderlättande terapi rengör de flesta tandläkare tänderna, fyller på alla typer av karies och ser till att personens tandkött är friska.

Tandläkare kommer i allmänhet att föreslå att man först försöker bleka tänderna för att förhindra kravet på mer komplexa kosmetiska arbeten. Problem som kan uppstå vid tandblekning av experter är sällsynta och är i allmänhet mindre till sin natur. På det hela taget är tandblekningning under specialisthandledning en pålitlig teknik för att tända tänderna.

Pearly Whites Lightening Kits

Ett alternativt tillvägagångssätt för tandblekning av experter är att använda ett tändbelysningssystem eller ett kit. De flesta tandblekningssystem innehåller en blekningsgel som sätts i munstycken som passar över dina tänder under många mängder tid. Vanligtvis ger tandblekningspaket av högsta kvalitet dig ungefär $ 500 till $ 800. Tandblekningssystem för budgetplanen börjar på cirka 29,95 dollar, även om de vanligtvis är mindre effektiva.

American Dental Association har faktiskt beviljat sitt godkännande för vissa tänderlättande produkter, så se till såväl som att leta efter ADA-märket för godkännande om du ska förvärva en blekningssats. Det är viktigt att tillverkarens anvisningar följs specifikt när man använder ett hemtandblekningskit hemma. Använd inte heller en tänderlättande produkt i mer än 14 dagar utan att prata med en tandläkare.

Negativa aspekter såväl som begränsningar av Pearly Whites Whitening

Även om tandblekning är riktigt tillförlitlig kan det finnas kortvariga nackdelar, som ömma tandlossningar eller ömma tänder från blekmedlet. Kronor, broar, bindningar och även tandfyllningar återvänder till sin ursprungliga färgning; de lättar inte någon form av extra med professionell tandblekning. Olika fläckar kräver olika tjänster, följaktligen är det nödvändigt att ha en tid med en munhälsoexpert innan du försöker en tandbelysningsprodukt.

Medan tandblekning utvecklar ljusare leenden är vissa individs antaganden mycket höga och de är också besvikna över resultaten.

Forskningen fortsätter direkt i alla typer av blekningssystem. På grund av dess prestanda gör tandblekning vissa att stanna kvar för att växa i överklagande. Normala experttänder som rengörs av din tandläkare hjälper säkert till att stödja den långvariga framgången med tandblekning.

Tänk på att tänder bli ljusare om dina tänder är nedtonade från ålder, kaffe, te eller cigarettrökning.