Gör vikt Gainer & massa Gainer kosttillskott verkligen fungerar?

För många killar, den största frågan när det gäller att få i form är att förlora vikt.

Men det finns också ett läger av killar vars främsta utmaningen är att gå upp i vikt.

Dessa “hardgainers”, som de är allmänt kända, är ofta tonåringar, killar med onormalt snabba metabolismer-eller killar som bara tycker att det är mycket svårt, av någon anledning, att konsumera tillräckligt med kalorier på en daglig basis.

Med tanke på allt detta, är det förmodligen inte chockerande att produkter som kallas “Weight Gainers” eller “massa Gainers” är ofta mycket tilltalande för killar med detta problem.

Dessa tillskott är mycket populära, och du kan enkelt hitta 100s av varumärken antingen genom att söka på nätet eller på din lokala GNC.

De säljs i allmänhet med jacked upp bodybuilders på framsidan av paketen, lovar att om du äter deras “speciella blandning” av pulver du kommer att kunna bulk upp och ser ut som dem.

Men som många killar har lärt sig, dessa massa vinnare är inte alltid vad de är knäckt upp att vara…

I den här artikeln kommer jag att utforska vad dessa vikt Gainer skakar är, om de är effektiva eller inte, och om du ska spendera dina pengar på dem.
Vad exakt är Gainer kosttillskott?

Helt enkelt, väger vinnare är en typ av tillägg pulver – ungefär som proteinpulver.

Men den viktigaste skillnaden är att de innehåller en absolut ton kalorier i varje portion.

I själva verket, i varje portion av de mest populära märkena av massa Gainers, du ofta få minst 1000 kalorier, om inte mer…

När det gäller deras macronutrient sammansättning, är den grundläggande formeln att de innehåller en måttlig mängd protein (50 gram eller så), en minimal mängd fett-med alla de återstående kalorier som kommer från kolhydrater.

Vi pratar flera hundra gram kolhydrater per portion!

Dessutom kommer de ibland innehålla andra förmodade “muskelbyggande” förstärkare – såsom BCAA, glutamin, kreatin, och vitaminblandningar.

Och som en vanlig proteinshake, kommer du att blanda upp detta pulver i vatten eller mjölk och supa allt ner-även om, till skillnad från de flesta protein shakes, väger Gainer skakar är verkligen, riktigt tjock, så det är ofta bättre att använda en mixer i stället för en shaker flaska.
Gör vikt Gainer skakar arbete?

Det beror på vad du menar med “arbete”.

Visst, dricka dem kommer absolut få dig att vinna vikt-förutsatt att ytterligare kalorier du tar i sätter dig över din totala dagliga energiförbrukning (TDEE).

I detta avseende är de ett enkelt sätt att tippa energibalansen i den riktningen…

Men i många fall kommer du inte att få den typ av vikt som du vill.

Kom ihåg, när du skär igenom alla marknadsföring hype, det finns ingen magisk muskeluppbyggnad formel i dessa saker; istället, de fungerar bara som ett effektivt sätt att dumpa en hel massa kalorier i kroppen snabbt.

Så, för många killar som inte är försiktiga, det är otroligt lätt att hamna med en hel del av den extra vikt som du sätter på kommer från fett, i stället för muskelmassa.

För att vara tydlig, ja du kan få 5 eller 10 pounds mycket snabbt från att dricka dessa saker, men du kan väl finna att majoriteten av det är fett vikt!

Detta är ännu mer sannolikt om du inte tränar på ett sätt som maximerar muskeltillväxt, eller hamna konsumerar för lite protein jämfört med kolhydrater genom att förlita sig på dessa för en stor andel av dina kalorier.

Sanningen är att om du är en naturlig tyngdlyftare, kan din kropp bara sätta på så mycket muskler i en enda månad.

Till exempel, som någon som är nyare att lyfta vikter, kan du räkna med att sätta på 25 pounds av muskler i ditt första år-på den höga änden-om du lyfter ordentligt och du har din kost i ordning.

Detta bryter ner till ungefär 2 pounds av muskler per månad (igen, på den höga änden).

Så om du sätter på 5-10 pounds i en månad, som många människor har hävdat, vad som sannolikt händer är att dessa skakar orsakar dig att äta på för stor av en kalori överskott-vilket innebär att du kommer att sätta på alldeles för mycket fett jämfört med muskler…

Fett som du kommer att behöva spendera ännu mer tid att bränna bort igen i framtiden innan du får det utseende som du vill.
Så jag får den meningen att du inte rekommenderar Weight Gainers…

Tja, inte för de flesta killar.

Du ser, som jag beskrev i det alltför vanliga scenariot ovan, det finns en hel del potentiella fallgropar när du tar dessa massa Gainers.

För att sammanfatta:

Det är för lätt att konsumera för många kalorier om du inte är försiktig – vilket innebär att du får fett.
De ofta inte innehåller önskvärda macronutrient nyckeltal (för många kolhydrater jämfört med protein).
De är svåra att magen för många killar-med den massiva serverings storlekar och pudding-liknande tjocklek.
De innehåller ofta dålig kvalitet ingredienser – och det är bättre att få dina kalorier från andra livsmedel medan bulk.
De är inte billiga, och kommer ofta bara ha 16 portioner i varje massiv tub, på grund av den stora serverings storlekar.

Vad ska du göra istället?

OK, så nu när jag har gjort min åsikt om dessa massa vinnare ganska tydligt, är den uppenbara frågan vad är det bästa alternativet?

Det är, hur ska någon som vill bulk upp göra det utan att tillgripa dessa tillägg?

Tja, först av allt, om du vill bulk upp, vinna vikt, och bygga muskler ordentligt, då måste du äta på ett kalori överskott.

Detta kan dock komma från alla livsmedel som passar dina makron-och det hela behöver inte vara nästan lika obehagligt eller kostsamt som tvingar ner dessa skakar.

Istället rekommenderar jag att få majoriteten av dina kalorier från näringsämne täta, kalori-täta livsmedel som ris, pasta, bönor, bröd, kött, nötter, och grönsaker.

Detta kommer att bli roligare, och helt mer hälsosam, än att förlita sig på dessa tvivelaktiga massa Gainer kosttillskott.

Och även om du väljer att få en del av ditt proteinintag från kosttillskott för bekvämlighet, det är ofta friskare, billigare, och mer njutbar att använda 50 gram av kvalitet proteinpulver och sedan lägga till frukt och mjölk för att öka den totala kalorier om du försöker Bu LK upp.
Så är vikt Gainer kosttillskott helt värdelös?